RFD Split

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

20. - 22.10.2016. - ODRŽANO JE 51. SAVJETOVANJE RRIP - Brela 2016.

E-mail Ispis
Index članka
20. - 22.10.2016. - ODRŽANO JE 51. SAVJETOVANJE RRIP - Brela 2016.
PROGRAM SAVJETOVANJA
Sve stranice

U razdoblju 20.- 22. listopada 2016. u prekrasnim Brelima, održano je 51. Savjetovanje "Računovodstvo, revizija i porezi u praksi“ koje organizira Udruga RIF Split. Savjetovanje se ne bi moglo organizirati bez velike logističke pomoći HZRIF te drugih dalmatinskih udruga: Šibenika, Zadra, Dubrovnika, Korčule i Metkovića.

Galerija slika:

                                                                                                               

 

 

 

 

Komenatri sudionika:

 

 

 

 

 

Savjetovanje ima za cilj prezentirati aktualnosti iz područja računovodstva, revizije i poreza u najširem smislu riječi obuhvaćajući sve sustave računovodstva: računovodstvo poduzetnika, računovodstvo proračuna i proračunskih korisnika, računovodstvo neprofitnih organizacija te računovodstvo obrtnika i slobodnih zanimanja. Uz to, Savjetovanje je i prilika za razmjenu mišljenja te druženje svih sudionika.  

Izvještaj s 51. Savjetovanja  - RAČUNOVODSTVO, REVIZIJA I POREZI U PRAKSI“                             

Ove godine na Savjetovanju je sudjelovalo 80 sudionika, što je više nego prijašnjih godina s obzirom na sveukupne gospodarske i ine poteškoće s kojima se suočavaju hrvatski građani i hrvatsko gospodarstvo. Prema reakcijama prisutnih Savjetovanje je i ove godine ostvarilo svoje ciljeve, sudionici su imali samo riječi pohvale na program savjetovanja.

Novost ovogodišnjeg Savjetovanja je da smo ušli u sustav kontinuiranog usavršavanja ovlaštenih revizora, naime Savjetovanju je od strane Hrvatske revizorske komore dodijeljeno 10 sati (bodova) što je sigurno doprinijelo i interesu većeg broja revizora. Kuriozitet ovogodišnjeg Savjetovanja je i velik broj debitanata kao autora radova i predavača, što su sudionici jako dobro primili. Kroz Savjetovanje je ostvarena jaka interakcija predavača i sudionika Savjetovanja koja se očitovala kako u diskusijama i pitanjima, tako i u kritikama, iznošenju problema, prijedlozima za rješavanje i sl. Posebna diskusija vodila se na temu licenciranja računovodstvene profesije u kontekstu novog Zakona o računovodstvu (čl. 4., st. 7. ZOR-a, NN 78/15) s namjerom da se svi aktivno uključe u donošenje kvalitetnog zakonodavnog uređenja koje će štititi ugled računovodstvene profesije. Postoji svijest o tome kako se još uvijek nažalost ništa na tom području nije napravilo pa je zaključak da se pošalje dopis ministru financija RH kao i Hrvatskom odboru za standarde financijskog izvještavanja, kako bi se žurno prišlo aktivnostima na licenciranju računovodstvene profesije. Izraženo je nezadovoljstvo činjenicom  da bi primjena trebala započeti početkom 2018. godine a na zakonodavnom rješenju još se nije niti počelo raditi.

Vrlo zabavno je bilo i u onom ne manje važnom, neformalnom dijelu Savjetovanja u kojem nisu bila predavanja. Organiziran je zabavno-sportski program koji je zaključen „Gala večerom“ na kojoj su i podijeljene nagrade pobjednicima u različitim igrama koje su pripremili organizatori Savjetovanja.


Prof.dr.sc. Branka Ramljak, predsjednica Udruge RiF Split